Att teckna bokstäver

Lettering

Jag har älskat att skriva sedan jag var liten. Mitt hem rymmer mängder, och då menar jag verkligen mängder, med pennor. Men sedan datorn och diverse formgivningsprogram blivit mitt främsta arbetsredskap har mitt intresse och framförallt mitt självförtroende kring handskrift minskat. På senare tid har jag knappt velat skriva födelsedagskort.

Därför blev jag så glad när jag hittade en letteringkurs hos bokstavskonstnären Sofie Björkgren-Näse. Efter fem timmar med henne har jag fått tillbaka mitt självförtroende och min lust att skriva. Eller rättare sagt att teckna bokstäver. Det är det som är grejen! Man behöver faktiskt inte ha en vidare fin handstil, man tecknar istället fram bokstäverna med hjälp av blyerts och (i mitt fall) massa sudd. När jag sedan är nöjd kalkerar jag min egen text till ett nytt rent papper. Voila!

Aktuella kurser hos Sofie kan du hitta HÄR. För inspiration kan du följa henne på Instagram där hon heter @fialottajansson

Här kan du se när jag skriver:
Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.