DIY – enkel tröja i omlottmodell

Jag älskar att sy, men jag avskyr mönster. Jag har inte tålamod nog. Jag vill att det ska gå fort!

Tröjor i omlottmodell är mina absoluta favoriter. Jag har flera stycken. För ett tag sedan såg jag en i jerseytyg i en grymt snygg färg men priset var ganska saftigt. Tröjan var i ett enda stycke, med påsydda ärmar och sydd i ett tyg som inte fransar sig. Då tänkte jag: Hur svårt kan det vara?

Så jag gjorde en egen med tyg som jag hade hemma.

Om du också vill göra en tröja så behöver du:
– Ca två meter jerseytyg som inte fransar sig
– Sax
– Overlockmaskin och tråd
– Broderigarn och nål
– Måttband
– Tröja (gärna i omlottmodell) i din storlek

Gör så här:
1. Klipp ut tyget genom att utgå från en befintlig tröja (gärna i omlottmodell. Om du utgår från en vanlig tröja ska längden vara bakstycke+framstycke+framstycke)

2. Klipp ut tyg till ärmarna genom att utgå från befintlig tröja

3. Lägg varje ärm räta mot räta och sy ihop med overlockmaskin

4. Markera placeringen av ärmarna genom att utgå från befintlig omlottröja eller genom att svepa tyget kring dig och markera var ärmarna bör sitta (börja med att göra en av ärmarna, så kan du justera placeringen av den andra sedan)

5. Klipp upp ett rakt snitt i tyget, i samma längd som ärmen

6. Montera ärmen genom att lägga ärmen räta mot räta i det klippta hålet och sy runt om med overlockmaskin

7. Förstärk ärmsömmen genom att brodera ett kryss med broderigarn högst upp på ärmen.

8. Färdig!

  


Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.